Tým projektu DISSINET doplnili nová historička a sociolog

Jsme rádi, že na uvolněné pozice (po odchodu dvou kolegů na podzim 2022) jsme v průběhu roku získali oba nástupce, a tým projektu DISSINET je tak opět kompletní. 

23. 6. 2023

Bez popisku

Katalin Suba, která se k týmu přidala již v prosinci 2022, je historička umění, která v rámci své disertační práce zkoumá unikátní kamenné výzdoby z 11. století nalezené v cisterciáckých opatstvích. V našem týmu začala používat také kvantitativní metody a v současné době se věnuje sběru dat za pomoci CASTEMO a analýze inkvizičních procesů z Languedocu 13. století proti Bernardu Niortovi a členům jeho rodiny.

Zoltán Brys nastupuje v červenci 2023 na déle volné místo výpočetního sociologa. Coby absolvent sociologie a psychologie se v současné době věnuje doktorskému výzkumu determinantů užívání tabáku, a to pomocí metod strojového učení i analýzy sítí. Tým DISSINET obohatí jak o tradiční frekvenční metody, tak o moderní techniky, a soustředit se bude rovněž na analýzu sociálních sítí.

Jsme si jisti, že jejich příchod opět posílí naše kolektivní bádání ve fascinujícím a složitém světě středověkých disidentských kultur.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info